Wisseltruc met een veelvoud aan vijfjes

donderdag 13 juni 2013

Vinkeveen - Een man wist met een geslepen wisseltruc op woensdag 12 juni bijna tweehonderd euro buit te maken.

Rond 14.50 uur kwam een man bij de informatiebalie van eenwinkel aan de Plevierenlaan. Hij wilde honderd briefjes van vijf euro wisselen.De medewerkster controleerde de briefjes op echtheid en telde ze. Het bleken erechter kennelijk opzettelijk enkele te weinig te zijn, zodat ze alles opnieuwmoest tellen. Daarbij legde zij de biljetten op de toonbank, waarbij de man ineen onbewaakt ogenblik kans zag een gedeelte daarvan weg te pakken. Door hetgrote aantal biljetten, viel dat echter niet op. De medewerkster gaf de man debijna vijfhonderd euro, waarna hij vertrok. Bij latere controle van de kas bleekdat er voor bijna tweehonderd euro aan vijf euro biljetten ontbrak.

Eerdere poging

De verdachte bleek dezelfde truc bij een andere winkel te hebbengeprobeerd, maar daar was het niet gelukt. De verdachte had een getintehuidskleur (negrode uiterlijk), 40 jaar, normaal tot mollig postuur,1.70-1.80 meter. Hij sprak Engels, maar met een zwaar Frans accent. Hij had eendonkere jas en een spijkerbroek aan en had een donkere baret op. Opvallend wasdat zijn jas aan de achterzijde was voorzien van een grote Engelse vlag (UnionJack) en op het borstgedeelte van twee Engelse vlaggen.

Getuigenoproep

Aan getuigen die de verdachte menen te herkennen of hem op of inde omgeving van de Plevierenlaan hebben gezien, wordt verzocht contact op tenemen met de politie in Vinkeveen of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Loenersloot | 112 alarmeringen Loenersloot | Goedkoop Tanken in Loenersloot | Supermarkten in Loenersloot | Weerbericht Loenersloot