Inbreker vlucht over Rijksweg A2

vrijdag 31 mei 2013

Nieuwer ter Aa - Een inbreker deed op donderdagmiddag 30 mei wel erg zijn best om te ontkomen. Hij vluchtte over de Rijksweg A2, door weilanden en een sloot. Het mocht niet baten.

Rond 13.05 uur kwam een 48-jarige bewoonster van een woning aande Ter Aaseweg thuis. Toen zij het erf opreed, zag zij aan de achterkant van dewoning een man. De man rende het erf af, klom over het hek, dat aan de RijkswegA2 grenst, en stak te voet de A2 over. Eerst stak hij de rijstroken richtingAmsterdam over en vervolgens die richting Utrecht. Daarna raakte de bewoonsterhet zicht op hem kwijt. De man bleek te hebben ingebroken.

1-1-2

De geschrokken bewoonster belde 1-1-2 en meerderepolitie-eenheden stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werden ook eenpolitiehelikopter en een politiehond ingezet. Dat leidde niet direct tot hetaantreffen van de inbreker.

Nat tot zijn middel

Rond 15.35 uur kreeg de politie de melding dat een getuige aande Westkanaaldijk in Nieuwersluis een man in het weiland had zien lopen. Agentengingen ter plaatse en het signalement van de man kwam overeen met die van deinbreker. Daarom stelden meerdere agenten daar een onderzoek in. Zij sprakenenkele getuigen die de verdachte daar hadden gezien en het spoor leidde in derichting van Loenersloot. Op de Rijksstraatweg in Loenersloot zagen agenten deverdachte lopen. Hij was zwaar bezweet en hij was tot zijn middel nat, kennelijkbij zijn vlucht door een sloot. De agenten hielden de verdachte, een 29-jarigeRoemeen, aan. Bij zijn fouillering troffen zij sieraden aan, die uit de woningaan de Ter Aaseweg bleken te zijn gestolen. De verdachte is naar hetpolitiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek vastgezet.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Loenersloot | 112 alarmeringen Loenersloot | Goedkoop Tanken in Loenersloot | Supermarkten in Loenersloot | Weerbericht Loenersloot