Zevende verdachte aangehouden na reeks woningbraken

dinsdag 4 april 2017

Weesp - Donderdagochtend 30 maart is een 25-jarige inwoner van Weesp aangehouden. In totaal zijn er daarmee zeven aanhoudingen verricht na een periode van veel inbraken in Weesp.

De man die donderdag aangehouden werd, wordt verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak die op 13 januari van dit jaar gepleegd werd in de Wilhelminastraat in Weesp. Deze verdachte zit nog in bewaring. Eerder werden al twee verdachten aangehouden voor deze inbraak. Op 30 januari en 14 maart werden twee Weespers (van 16 en 21 jaar oud) aangehouden. De 21-jarige verdachte zit nog in voorlopige hechtenis.

Sinds november 2016 was er een grote stijging te zien van woninginbraken in Weesp. Dit was aanleiding voor de politie om hier een groot onderzoek naar te starten. Tijdens dit onderzoek was er een intensieve samenwerking tussen het woninginbrakenteam, de recherche, de wijkagent en het informatieknooppunt van de politie. Dit leidde tot in totaal zeven aanhoudingen tussen 30 januari en 30 maart 2017. Onder meer via de heling van gestolen goederen van de inbraken, kwam de politie hen op het spoor. Ook stonden sommige van hen herkenbaar op beeld. De andere verdachten zijn jongemannen van 16 en 19 jaar uit Weesp, een 18-jarige man uit Nigtevecht en een 27-jarige Hilversummer.

 

Met deze zeven aanhoudingen denkt de politie de angel uit de inbrakenhausse gehaald te hebben. De inbrakencijfers zijn inmiddels flink gedaald. Voor de aanhouding van de verdachten werd er in drie maanden tijd 82 inbraken gepleegd in Weesp. Sinds de eerste aanhouding op 30 januari is dit gedaald naar 3 inbraken.

Om ervoor te zorgen dat de cijfers laag blijven hebben wij ook uw hulp nodig. Ziet u een verdachte situatie, bel dan direct 112! Alleen dan kunnen wij samen een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Loenersloot | 112 alarmeringen Loenersloot | Goedkoop Tanken in Loenersloot | Supermarkten in Loenersloot | Weerbericht Loenersloot